Kunsteducatie Kinderatelier Kleinkunst 

Kinderatelier Kleinkunst wil samen met kunst- en onderwijsinstellingen eigentijdse, uitdagende kunsteducatie ontwikkelen.

“De taal van kunst hoort iedereen”

Deze pagina is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het doel en de inhoud van de educatieve programma’s van Kinderatelier Kleinkunst. Toch vragen we speciale aandacht van kunst- en onderwijsinstellingen. Ontdek waarom.

Kunsteducatie voor dove en slechthorende kinderen verdient een meer zichtbare plek. Met het oog op de toekomst zijn vaardigheden als creativiteit, kritisch denken en digitale geletterdheid belangrijk om te kunnen functioneren in en bij te dragen aan de snel veranderende maatschappij.  Onze educatieve programma’s zijn zo ontworpen dat ook dove en slechthorende kinderen zich op dit gebied kunnen ontplooien en de voordelen van kunstonderwijs kunnen benutten. De programma’s sluiten aan bij de leerlijnen Kunstzinnige oriëntatie (kerndoelen 54, 55 en 56).

Door creatief partnerschap aan te gaan met kunst- en onderwijsinstellingen wil Kinderatelier Kleinkunst samen aantrekkelijk onderwijs maken, inventief en duurzaam zijn. De programma’s worden met zorg samengesteld en sluiten aan bij de belevingswereld van het dove of slechthorende kind. Onze aanpak is levendig en interactief waardoor leren en plezier maken samen één worden.

Wil je meer informatie, ben je werkzaam bij een kunst- of onderwijsinstelling en wil je vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan gerust contact op!

Laten we ons samen sterk maken voor kunsteducatie!

ABC POSTER IN GEBARENTAAL

Onze kleurrijke ABC Poster is super HANDig bij het oefenen van de 26 letters. De posters zijn tijdelijk niet leverbaar!

Kinderatelier Kleinkunst handalfabet poster

Kinderatelier kleinkunst werkt samen met:

Blader door de brochure van Kinderatelier Kleinkunst 

De taal van kunst hoort iedereen!

Kinderatelier Kleinkunst gaat uit van wat een kind kan, in plaats van wat het nog zou moeten leren. Een kind is geen hoofd wat je steeds maar moet vullen
met leerstof en feiten. Een kind zit vol potentie, verwondering en creativiteit. Een kind wil de wereld onderzoeken en zijn ontdekkingen vormgeven.

Maak kennis met Kinderatelier Kleinkunst en ontdek hoe kunsteducatie positief bijdraagt aan de ontplooiing van dove en slechthorende kinderen!

ENTHOUSIAST GEWORDEN OF WIL JE MEER WETEN?