Cursus tekenen en schilderen voor kinderen van 12 tot en met 14 jaar

Kunstavonturen … tijdens de cursus tekenen en schilderen voor kinderen van 12 tot en met 14 jaar wordt er op een hele leuke, spannende manier gekeken naar kunst en kunstenaars op allerlei gebied en door middel van leuke opdrachten gaan we hier mee aan de slag.

Plezier staat voorop. Het gaat niet om het technisch leren tekenen, maar  om op ontdekking mogen gaan, je fantasie en creativiteit prikkelen en dat alles kunst mag zijn. Je kind ervaart hoe een kunstenaar denkt, fantaseert, werkt en creëert.

In elke les gaan we uit van een onderwerp uit de kunst of kunstgeschiedenis. Dit gaan we samen eens goed bekijken en dan lekker aan het werk. Zo leer je op een leuke manier meer over kunst, interessante onderwerpen uit de kunstgeschiedenis, verschillende kunstenaars en technieken. In zeven lessen gaan we op avontuur met potloden, verf, ecoline, pastelkrijt, klei etc.  We zullen 2 keer samen een museum bezoeken waarin we het echte werk van verschillende kunstenaars kunnen bekijken.

Een belangrijk uitgangspunt is dat je het niet fout kunt doen en dat het proces ofwel de weg ernaartoe, minstens zo belangrijk is als het resultaat dat eruit voortkomt. Bovendien ontdekken sommige kinderen dat ze verborgen talenten hebben!

De groepjes bestaan uit maximaal 10 kinderen zodat er genoeg aandacht is voor ieder kind. Aan het eind van de cursus geven de kinderen een expositie van hun kunstwerken.

Praktische informatie

Voor wie?
Voor kinderen van 12 t/m 14 jaar
BijzonderhedenDe workshop wordt in NGT/ NmG en/ of Nl gesproken aangeboden.
Tijdens schoolweken
Maandagavond 19.00-20.30 uur
Donderdagmiddag 16:45-18:15 uur

De lessen vinden om de week plaats.

Wat kost dit?
Losse les €15,-
Per cursus van 10 lessen € 125,00
Proefles op afspraak (€15.-)
Inbegrepen
Inclusief materiaal, iets te drinken en wat lekkers.
Geen lessen
Tijdens schoolvakanties (basisschool) en op feestdagen.
Meer weten?
Stuur een mail naar: info@kinderatelierkleinkunst.nl

Locatie

Sint Maartenstraat 24
4813 GE Breda, Nederland
‘Ieder kind is een kunstenaar.
De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.’

– Pablo Picasso –

Spaans schilder, tekenaar en beeldhouwer 1881-1973

ENTHOUSIAST GEWORDEN OF WIL JE MEER WETEN?