Nieuwe bewoners; Abraham (van Beijeren) en Clara (Peeters)

Vanaf vandaag heeft het Kinderatelier nieuwe bewoners erbij; graag stel ik aan jullie voor Abraham (van Beijeren) en Clara (Peeters)

Wist je dat het genre visstilleven al sinds eeuwen terugkomt in de kunst?
Denk aan de vis die opduikt in de marktstukken, stillevens van vissen waarbij schilders hun tafels vol leggen met vissen, al dan niet geflankeerd met zeevruchten, maar ook de levende goudvissen in de vissenkom is een beeld die we terug kunnen vinden in de schilderijen.

De vis verwijst naar bepaalde symboliek zoals luiheid, lust en of seksuele activiteiten. Maar het verwijst ook bijvoorbeeld naar het gewone leven, het ontdekken van nieuw land, inheemse producten, mensen en dieren. Naar het vergaren van een stukje rijkdom, als in bezit zijn van een inheems nieuw dier, al zwemt het doelloos rond in een vissenkom…maar ook om je woonkamer meer uitstraling te geven, op te fleuren en er mee te pronken…

De vis laat zich in alle vormen en kleuren zien, zo ook in de kunst.

Benieuwd naar verschillende stijlen van vissen in de kunst???
Check George Henry, Paul Klee, Gustav Klimt, Frans Snijders, Roy Lichtenstein, Henri Matisse, Lovis Corinth, Gerrit Willem Dijsselhof en Jacob Gerrits Cuyp.