Piet Mondriaan (1872-1944):

“Mondriaan was de eerste die bedacht dat je een landschap niet echt hoeft te schilderen maar je ook een schilderij kan maken met alleen maar blokjes en lijntjes en vlakjes en daar dan een spannend ding van maken”.

Mondriaan is niet alleen een van de modernste kunstenaars van zijn tijd, maar ook was hij nog eens van de modernste mensen van de 20e eeuw. Hij hield van alles wat nieuw was; Jazz-muziek, Disney-films, techniek maar ook het nieuwe leven. Hij verhuist van Nederland, naar Parijs, naar Londen waar hij de grote ondergrondse leert kennen (de Metro).

Uiteindelijk verhuist hij naar New York waar hij een nieuw materiaal leert kennen om mee te werken: plakband.
Dat was toen in die tijd net uitgevonden. Het was er in rood, geel en blauw. Precies wat hij nodig had. Hierin blijft hij eindeloos experimenteren met de compositie door kleurvakjes van tape aan te brengen, te verschuiven of te verwijderen.

Zijn laatste meesterwerk, voor zijn overlijden, was De Victorie Boogiewoogie.
Vandaag hebben wij onze eigen Victorie Boogiewoogie gecreëerd op een bord, door met tape en primaire kleuren in Mondriaan stijl te werken.